Gå til innhold
Brillehjelp til fattige i Peru og Guatemala
I flere år har vi bidratt med personell på hjelpeturer til Peru og Guatemala for å gi fattige mennesker et bedre syn.

Vi har et godt samarbeid med organisasjonen «VISION FOR ALL» som har hjelpeturer til Peru og Guatemala. I Peru har arbeidsstedene variert fra Amazonas-jungelen, Andesfjellene og til ørkenlandskapet på vestkysten av Peru.

I løpet av en 2-ukers hjelpetur tar et team, som består av optikere og assistenter, gjennomsnittlig 750 synsundersøkelser, utleverer 1000 briller og 350 solbriller. I tillegg er det satt av midler til 100 spesialbriller for hver tur.

Du kan hjelpe

Hos oss samler vi inn alle typer brukte briller og solbriller gjennom hele året. I forkant av turene har vi ekstra fokus på prosjektet gjennom annonser i avisen og oppslag i forretningen. I tillegg avholder vi interne dugnadskvelder, hvor våre ansatte hjelper med å måle, vaske, reparere og pakke brillene. Ved å bidra på denne måten er vi engasjert i alle prosesser rundt hjelpeturene og opplever at brillehjelpen nytter og at mange kan få «et bedre syn på livet».

Hjelp og støtt oss i dette viktige arbeidet! Kom innom oss med dine gamle briller og solbriller. Tusen takk – Muchas Gracias!

Deltagelsesår: 2007, 2012, 2013, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 og 2020